Popüler Yayınlar

3 Şubat 2011 Perşembe

İŞ YERİNDE PSİKOLOJİK ŞİDDET (MOBBİNG)

İŞ YERİNDE PSİKOLOJİK ŞİDDET (MOBBİNG)...
İşyerinde Psikolojik Şiddet (Mobbing) ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyon, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu başkanlığında toplandı. Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün komisyona bilgi verdi.

27 Ocak 2011 Perşembe
İşyerinde Psikolojik Şiddet (Mobbing) ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyon, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu başkanlığında toplandı. Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün komisyona bilgi verdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, "mobbing" kelimesinin Türkçe'ye uyumu için Türk Dil Kurumuna başvurduklarını, Türk Dil Kurumu'nun da "bezdiri' kelimesini uygun bulduğunu belirtti.

Seymenoğlu, 'bezdiri'yi, iş yerlerinde yada okullarda belli bir kişinin hedef alınarak çalışmasının engellemesi ve yıldırması olarak tanımladı.

Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün yaptığı sunumda, çözüme ulaşmak adına bilinçlendirmenin önemli olduğunu söyledi.

Gün "Dernek olarak mobbingin bir insan hakları sorunu olduğunu kabul ediyoruz. Mobbing ile beşeri sermayemizi kendi ellerimizle bitiriyoruz. Mobbingin iyi tanımlanması gerekir. Kimler ne şekilde zarar görüyor bunu anlamalıyız" dedi.

Almanya'da bir çocuk zorbalık yapıyorsa, psikolog ile beraber çocuğun ailesiyle konuşulduğunu belirten Gün, çocuğun zorbalık yapmaması için tedavi edilmesi gerektiğinin söylendiğini, aynı davranışlara devam etmesi halinde de okuldan alınması gerektiğinin söylendiğini ifade etti.

Zorbalık yapanların, mağdurlardan daha çok tedaviye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Gün, çalışanlara işe başlamalarından önce konu ile ilgili eğitim verilmesi gerektiğini belirtti.

Gün "Mağdurların tedavi sürecinde, tedaviyle ilgili bir kesinti yapılmamalı. Mobbing yapanlar cezalandırılmalı. Mobbing ile ilgili tazminat davalarında cüzi tazminat davalarına hükmediyorlar. Bu konuda yasal düzenleme yapılmalı. Hem zorbalık yapanlara, hem zorbalığa yardım edenlere, hem de zorbalığın farkında olup, bunu önlemeye yetkisi olduğu halde bir şey yapmayanlara ceza verilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Konu ile ilgili soruşturmaların kurum dışından yapılması gerektiğini belirten Gün, ihbar tazminatlarının mobbinge neden olduğunu, işverenlerin işciyi işten çıkarmak için psikolojik şiddet uyguladığını vurguladı.

Bilgi edinme yasasını uygulatmayanlara da disiplin cezası verilmesi gerektiğini belirten Gün, mobbingin iş kazaları ve meslek hastalığı kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, Almanya'da da bu şekilde bir uygulama olduğunu kaydetti.

Komisyon toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder